Paolo Barilla

Stellvertretender Vorsitzender, Barilla-Gruppe

1991 begann Paolo Barilla seine Karriere im Familienunternehmen bei Barilla France, einer Tochtergesellschaft der Gruppe. 1994 wurde er zum stellvertretenden Vorsitzenden der Barilla-Gruppe ernannt, eine Position, die er bis heute innehat. Von 1999 bis 2000 war er zudem als CEO tätig. Seit 2010, dem Jahr, in dem er zum Vorsitzenden des neu gegründeten italienischen Verbandes der Süsswaren- und Pastaindustrie (AIDEPI) ernannt wurde, hatte Paolo Barilla zahlreiche Positionen in Verbänden inne. 2014 wurde er stellvertretender Vorsitzender der Barilla Center for Food & Nutrition Foundation. Im Oktober 2016 wurde er zum Vorsitzenden der International Pasta Organisation (IPO) gewählt. Von März 2017 bis Dezember 2018 war er Vorsitzender des italienischen Lebensmittelverbandes (Unione Italiana Food) und seit dem 1. Januar 2019 hat er die Stelle des stellvertretenden Vorsitzenden übernommen. Seit Juli 2020 ist er Mitglied des Confindustria Executive Council (Consiglio Direttivo).

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2021

Oil should be added after draining pasta and not to the water before they cook, according to Paolo Barilla, Deputy Chairman of the Barilla Group. Since 1887 Barilla has been a family business, a fact that has heavily influenced the values and strategies of the company. The history and values of previous generations have always commanded respect. Carrying such a long and important history provides motivation and commitment, explains Paolo Barilla, and while the world has become more complicated, the spirit has remained consistent as they strive to maintain as much of it as they can. Going public was never a conversation, he elaborates, as personal involvement is much preferred. Addressing the shift against carbs and gluten, Barilla understand the positives and negatives from both scientific consensus as well as the public’s demand and create products that offer benefits from both sides. Pertaining to new horizons, Barilla has long worked to improve on existing structures, from introducing sustainability measure to the production of raw materials to establishing improved relationships with farmers.

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